PKN
Hervormde Kerk
 
De kerkwijzer nummer 1- 2024 De kerkwijzer nummer 1- 2024

kerkdiensten:

  • Zondag 14 januari Aanvang 10.00 uur, Mevr. J. Kooman. Kom allen kennismaken met onze nieuwe kerkwerker Joëlle Kooman
  • Zondag 21 januari Aanvang 10.00 uur, ds. K. van der Jagt
  • Zondag 28 januari Aanvang 10.00 uur, ds. L. de Kam,  extra collecte kerkrentmeesters
  • Zondag 4 februari Aanvang 10. 00 uur, Mevr. E. Reijhoudt-Kaland

 

Opbrengsten

  • Giften 300 € en 10€
  • Verjaardagsbusje   € 136,80
Alle gevers hartelijk dank!

 

Verjaardagen:

Alle jarigen in de maand januari en februari : een fijne dag toegewenst en van harte gefeliciteerd, namens ons allen!

 

Pastoraat

  • Nelly Melio is ondertussen weer thuis nadat ze een tijdje in het zorghotel in Vlissingen gelegen heeft om te herstellen van een botbreuk. Ze knapt langzaam weer op en hopelijk zal de tijd alles weer aan elkaar doen groeien en zien we haar snel weer door het dorp fietsen!

 

 

Overdenking:

Een nieuw jaar is begonnen - 2024. Wat gaat het ons brengen? Wordt het een jaar van hoop? Een jaar waarin het licht zal doorbreken? Een jaar waar we verder kunnen gaan bouwen vanuit waar we nu staan, met eindelijk wat minder stress en meer rust? Of is dat niet reëel?

Wat we momenteel ervaren is een wereld die in verandering is. Is het een verandering die uiteindelijk wat goeds gaat opleveren? Even de tanden op elkaar en dan komt er wat beters uit? Een wereld die kan rekenen op de compassie van God, die zijn schepping nooit verloren laat gaan? Of is het toch het einde der tijden zoals in Openbaringen wordt aangekondigd? Ben ik nu een doemdenker die het ergste verwacht? En misschien is het ook zo dat u zich - net als vele anderen - onmachtig voelt om iets te doen aan wat er allemaal op ons afkomt.

Komend jaar hopen we in onze kerk aandacht te geven aan die gevoelens van onmacht. We willen een reëel perspectief bieden aan u, onze kerkgangers, omdat u wellicht ook met vragen zit die gaan over de oorlog in Israël en Gaza. In Oekraïne. Over de veranderingen in het klimaat en hoe dat ons direct treft als mensen die moeten bestaan van wat de bodem ons geeft.  We willen daar niet aan voorbij gaan, maar meenemen wat er om ons heen gebeurt. We zullen in onze overwegingen aandacht geven aan hoe u de moed erin kunt houden, en hoe je kunt omgaan met iets waar je weinig macht over hebt. Voor ons is het belangrijk om vooral niet onverschillig te worden. We willen een boodschap uitdragen dat wij de deuren niet sluiten voor deze gebeurtenissen in de wereld. Maar u daarbij uitnodigen om het u aan te trekken, om mee te leven ook al kunt u verder niks veranderen aan de situatie.

Wij willen uitstralen dat wij geloven in de goedheid van God, die een plan heeft met alles en iedereen. Die we misschien nu niet kunnen volgen en begrijpen wat Hij doet, maar er op kunnen vertrouwen dat het uiteindelijk goed gaat komen. We blijven hopen op betere tijden, met minder strijd, minder extremen in klimaat en de veranderende natuur. Want Zijn liefde voor Zijn schepping is voor eeuwig heeft Hij gezegd en beloofd toen Hij zij zoon Christus de Heer aan ons heeft gegeven.

Hij daagt ons bovendien ook nog uit: “Ga mee!” Een verzoek om dit nieuwe jaar deel te nemen aan Zijn beweging van geloof, hoop en liefde. Het is een uitnodiging om mee te gaan of je mee te laten nemen in de wereldwijde beweging van Gods liefde en ontferming, om daar te zijn waar Jezus zich laat vinden. In Israel en Gaza, in Oekraïne, in Jemen. En ook hier in Oudelande!

Onze nieuwjaarswens voor u als hervormde gemeente Oudelande:

“Een nieuw jaar begint met Gods genade
en eindigt met Zijn trouw.
Moge u elk moment van 2024
Zijn liefde ervaren.
Leef voor elkaar”.

Angelique van der Schraaf

 

Nieuwjaarsbijeenkomst 19 januari 2024:

We willen u herinneren aan onze nieuwjaarsbijeenkomst op 19 januari 2024. Waar we - in plaats van ons traditionele kerndiner - een high tea aanbieden, ook nu weer voor het hele dorp. We zullen elkaar dan ontmoeten in een gezellig samenzijn. Om het nieuwe jaar te verwelkomen en ook met elkaar weer een frisse start te maken met een bijzonder kerkjaar.

 

 

 

terug
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.