PKN
Hervormde Kerk
 
kerkwijzer nummer 9 kerkwijzer nummer 9

Kerkdiensten Ned. Herv. Gemeente Oudelande

 • 18 aug. Aanvang 10.00 uur Mevr. E. Reijnhoudt-Kaland
 • 25 aug. Aanvang 10.00 uur Mevr. M.Meulensteen, koffie na de dienst- extra collecte kerktentmeesters
 • 1 sept. Aanvang 10.00 uur Mevr. M.Meulensteen, koffie na de dienst
 • 8 sept. Aanvang 10.00 uur ds. K.van der Jagt
 • 15 sept. Aanvang 10.00 uur Mevr. M.Meulensteen, koffie na de dienst Diaconie collecte zending
 • 22 sept. aanvang 10.00 uur Federatiedienst in Hoedekenskerke, ds. E. Rietveld en Mevr. M. Meulensteen. Collecte zending, deze is bestemd voor de kerk in het Midden Oosten voor het herstel van huizen, scholen en drinkwatervoorziening


Collecten in juni

 • Diaconie  € 89,55
 • Pinksterzendingscollecte €136,85
 • Kerkrentmeesters  € 261,35
 • Extra kerkrentmeesters € 11,65
 • Verjaardagsbusje 2e kwartaal €123,70

Alle gevers hartelijk dank!
 

Huwelijksjubilea:
14 sept. echtpaar van t Veer-de Kok, Stationsstraat 40 jaar getrouwd.

Van harte gefeliciteerd!


Bericht van Mathilde Meulensteen:

Mijn vakantie zit er weer op. Als gezin hebben we genoten van de tijd om klussen af te krijgen in huis, het kamperen, de zon en het kanoën en zeilen op het Veerse Meer.
Tijdens mijn vakantie was er het afscheid van Maatje Quinten. Ze was klaar met haar leven en keek er naar uit om weer samen te zijn met Izaak. Elders vindt u een memoriam.
Adrie Korstanje is ondertussen thuis uit het ziekenhuis en moet nu aansterken. Rien van Hekken geniet van zijn hernieuwde vrijheid nu zijn voet weer uit het gips is.

Iedereen veel sterkte, ook wie hier niet genoemd is en zorgen heeft om eigen gezondheid of gezondheid van geliefden. En sterkte voor wie deze periode een eenzame periode is omdat vrienden of familie op vakantie is, omdat de warmte maakt dat iedereen wegduikt in zijn/haar huis waarmee bezoekjes en ontmoetingen stil komen te liggen. Wilt u eens om u heen kijken wie u zou willen verrassen met ‘gewoon zomaar’ even een bezoekje? Stap eens over uw eigen grens heen en doe het gewoon. U zult merken dat u bijna altijd welkom bent!

Ik realiseer me goed dat stilte en eenzaamheid niet zomaar te vullen is met bezoek en gezelligheid. Soms kan stilte ook een hele mooie stilte worden, ik vond deze poster op de website ‘beeldendegedichten’:

 

SSSSSStilte

God is in de stilte


ik wens u deze mooie stilte toe!

Maar mocht u zin hebben in een praatje, de koffieochtenden gaan gewoon de hele zomer door! u bent welkom op 15/29 augustus, 12/26 september . Van 9.45 tot 11.00 zijn we in de kerk met koffie, thee en een praatje!

hartelijke groet,

Mathilde Meulensteen

 

 

Memoriam Maatje Quinten 25 juli 1931-10 juli 2019

Boven de rouwbrief stond een tekst die zo kenmerkend was voor Maatje Ouinten:

"Ik heb tevreden geleefd en ik zal in vrede rusten. Een lieve groet van Maatje" 

Tevreden woonde ze al die lange jaren samen met Izaak aan de Vanderbijlparkstaat. Met de zorg voor elkaar, hun hondje, en in hun jonge jaren rondes met de brommer naar de overkant en op de fiets genietend van het mooie van de Zak van Zuid Beveland. Het gemis om kinderen en kleinkinderen deed zeer. Gelukkig waren er vrienden, buren, kennissen om het dagelijks leven mee te delen, regelmatig een spelletje te doen en voor een praatje. Tot die ene dag in september 2016 dat Izaak verongelukte en niet meer thuis kwam van een rondje fietsen. Voor Maatje stond de wereld stil, maar ook daarna kreeg ze het voor elkaar om weer op te krabbelen. Haar leven vond ze leeg, maar toch ook daarin vond ze met een zucht toch ergens wel vrede, in dankbaarheid voor iedereen van het dorp en de kerk die langskwam, buren die er zo trouw waren iedere dag. En hoe ze er ook tegenop had gezien om haar huis te moeten verlaten, de laatste maanden in het hospice waren ook goede maanden, waarin Maatje dankbaar de zorg en aandacht ontving. Het wachten op haar sterven duurde haar lang, maar vol vertrouwen keek ze er naar uit om dit leven los te laten in geloof dat ze mocht gaan naar God. Een van de laatste keren dat ik Maatje sprak spraken wij over Izaak en lazen wij uit hooglied 8: sterk als de dood is de liefde…
Zonder grootse woorden, trouw in haar liefde, en tevreden. Ik heb tevreden geleefd en ik zal in vrede rusten…..

Veel sterkte en zegen voor wie dicht bij Maatje stonden en haar missen!

Mathilde Meulensteen
 

Hoe ziet het najaar er uit?

De zomer straalt nog midden in haar glorie, maar de kastanjes groeien al aan de boom vóór de kerk. Een teken dat het najaar nadert.

Even een doorkijkje naar het najaar:

 • 22 september startzondag met de federatie Rond het Zwake, Hoedekenskerke
 • 13 oktober is er nog een regiodienst met alle 9 gemeenten van de twee federaties in Nisse
 • 24 november, laatste zondag van het kerkelijk jaar, gedachtenisdienst
 •   1 december start adventstijd
 • 13 december, kerstprogramma met eten samen met het dorp

Daarnaast zijn er verschillende aktiviteiten en kringen óók hier in Oudelande. Zie hiervoor de kringwerkgids die u bij de kerkwijzer krijgt en op onze website vindt.


Zomer rond de kerk

De kerk staat er, altijd
in de zomerwarmte, hij staat.
“Kerk open” zegt het bord, welkom in de koelte.

Uit de kerk klinkt het orgel
Wij drinken koffie, eenbezoeker speelt orgel
Bach stroomt naar buiten.

 

Op de schone klapbanke luisteren de mensen.
Naar Goddelijke klanken, binnen en buiten.

God is daar en luistert naar jou en mij.
zonder woorden weet Hij jou te vinden,
in het Licht dat schijnt.

AS

 

 

 

terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.