PKN
Hervormde Kerk
 
kerkwijzer nummer 8 kerkwijzer nummer 8

Kerkdiensten Ned. Herv. Gemeente Oudelande

 • Zondag 7 juli Aanvang 10.30 uur Openluchtdienst bij hoeve van der Meulen, Nisse, federatiedienst. Voorganger ds. E.Rietveld
 • Zondag 14 juli Aanvang 10.00 uur, ds. k.van der Jagt, Renesse
 • Zondag 21 juli Aanvang 10.00 uur , Gezamenlijke dienst in Driewegen Voorganger: Mevr. Krijger.
 • Zondag 28 juli Aanvang 10.00 uur. Voorganger: Mevr. J.Floresse, Vlissingen, extra collecte kerkrentmeesters
 • Zondag 8 augustus Aanvang 10.00 uur, Voorganger: Mevr. M.Meulensteen, koffie na de dienst
 • Zondag 11 augustus Aanvang 10.00 uur. Voorganger: ds. G.Grootjans, Ovezande, Diaconie collecte Werelddiaconaat

Collecte Werelddiaconaat

Deze is bestemd voor onderwijs in gewelddadige wijken.In Zuid-Afrika.Samen met christelijke partners helpt Kerk in Actie deze jongeren de cirkel van armoede en uitzichtloosheid te doorbreken


Jarigen in de maanden juli en augustus:

 • 12 juli Mevr. M.N.K. Jansens-Goedegebure, Doelstraat
 • 25 juli Mevr. MS.J. Quinten-Schog, Clarahofje

Allen een fijne verjaardag toegewenst.

Collecten Mei;

 • Diaconie    €73,75
 • Kerkrentmeesters  € 155,55
 • Extra collecte kerkrentmeesters € 27,60
 • Open luchtdienst collecte voor St.Leergeld € 74,10
 • Collecte sponsor Ds.Rietveld voor vluchtelingen €158

Het was feest in de kerk!
Twee bijzondere diensten achter elkaar, eerst Pinksteren, en met het vuur van pinksteren de week erna een bevestigingsdienst.

De veertjes van Pinksteren

De pioenrozen bogen na een week van regen, onweer en storm, maar vandaag schijnt de zon en ze veren weer terug omhoog.De kerk van Oudelande stroomt vol met mensen uit onze federatie, met het federatie-gelegenheidskoor o.l.v de bevlogen Jos Roelse. 
Ds. Rietveld houdt een dromenvanger met veertjes omhoog en vraagt de kinderen: “Droom je wel eens? Ja, maar je kunt je dromen níet zien en níet pakken. De wind en de Geest van God ook niet, maar de wind zie je als de veertjes bewegen en de Geest wordt zichtbaar door de handen van mensen als ze iets voor een ander doen.” Wat een mooi beeld voor deze zondag! Ik mocht deze ochtend alles begeleiden met het orgel, een volle kerk, wat speelt en zingt dat toch heerlijk. Lied 701 vond ik het mooist, het ging over een vogel: een vogel met veertjes.

Groetjes, Henny Storm.

Bevestigingsdienst

De zondag na Pinksteren was het opnieuw een bijzondere dienst. Heleen van der Brugge werd bevestigd als ouderling en Kees Steketee en Chris Nijhof hebben taken opgepakt als kerkrentmeester. Wat zijn we hier als gemeente en als kerkenraad toch ontzettend blij mee dat er opnieuw mensen opstaan die een taak willen oppakken. De kerkenraad bestaat nu uit 3 ambtsdragers (Heleen, Rien, Tiny), 3 kerkrentmeesters (Jan, Chris, Kees), een technisch voorzitter (Angelique) en Mathilde als kerkelijk werker. Samen doen we wat gedaan moet worden en er ontstaat nu ook ruimte om te doen wat we graag zouden willen doen.

 

Koffie in de kerk.

Naast het koffie drinken na de dienst is ook in de zomer de kerk op donderdagen open voor koffie en een praatje. En bij mooi weer verhuizen we misschien wel een keer naar de klapbanke! Er is koffie op donderdag 4 en 18 juli, 1, 15, 29 augustus. Vanaf 9.45 staat de koffie klaar! Van harte welkom!
 

Vakantie en vervanging Mathilde Meulensteen

Van 8 juli tot en met 28 juli heb ik vakantie. De kerkenraad weet wie zij kunnen benaderen voor vervanging mocht dit nodig zijn. Schroom niet om er om te vragen, daar regelen we als collega’s onderling de vervanging voor!


11 juni: een bijzondere kerkenraad

Op 11 juni zijn de nieuwe kerkenraadsleden bij elkaar gekomen om kennis met elkaar te maken,  wat we aan elkaar hebben en hoe we samen nieuwe dingen kunnen creëren. De waarden die we verwachten van elkaar én delen zijn: openheid, eerlijkheid, respect, verscheidenheid, samen. We willen proberen altijd in gesprek blijven ook al denken we soms anders over zaken. En we willen ons werk doen voor en daarin gedragen worden door de gemeente.

 

terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.