PKN
Hervormde Kerk
 
kerkwijzer nummer 2 2019 kerkwijzer nummer 2 2019

 

 

Kerkdiensten

Zondag 20 januari. Aanvang 10.00 uur Gezamenlijke dienst in Driewegen. Mevr. M. Meulensteen.

Zondag 27 januari. Aanvang 10.00 uur, Dhr. H. ten Klooster, extra collecte Kerkrentmeesters.

Zondag 3 februari. Aanvang 10.00 uur, Mevr. E. Reijnhoudt-Kaland
Diaconie collecte  werelddiaconaat voor Bangladesh

Zondag 10 februari. Aanvang 10.00 uur, ds. W. Radings
 

Jarigen in de maand februari:

  6-2 Mevr. Visser-v.d.Voet, Lindestraat
11-2 Mevr. Nijssen_Dieleman, Ovezandseweg
18-2 Dhr. J.Nijssen, Ovezandseweg
25-2 Dhr.J.P.Jansens, Doelstraat

Wij wensen allen een fijne verjaardag toe!


Collecten in december

  • Kerstviering 15 dec  € 284,50, bestemd voor de hongersnood in Jemen
  • Diaconie collecte 25 dec € 191,55, bestemd voor kinderen in de knel
  • Diaconie  € 145,45
  • Kerkrentmeesters    € 315,97
  • Extra collecte kerkrentmeesters  € 56,80
  • Zendigsbussen uitgang    € 24,45
  • Verjaardagsbusje 4e kwartaal  € 100,45
  • Dankdagcollecte € 740

Hartelijk dank voor uw gaven!
 

Dank je wel middag: 25 januari

Op vrijdagmiddag willen wij, als kerkenraad, allen ontmoeten die op de voor- en de achtergrond werk hebben verricht in de om onze kerk. We starten met een aangeklede koffie/thee om 15.00 uur!

kerstmaaltijd voor iedereen:

Op 15 december hebben we een kerstmaaltijd voor iedereen gehouden in de kerk. Het was spannend omdat we het op een andere manier wilden vieren: met elkaar vieren waarbij iedereen werd opgeroepen om een bijdrage te leveren. En het is gelukt!! Er waren 68 mensen in de kerk. Baby's, kinderen, jongeren en ouderen uit Oudelande en ook Baarland. Trouwe kerkgangers en ook mensen die nog nooit in onze  kerk waren geweest. We hebben samen gegeten, gedronken, gezongen onder begeleiding van orgel en cornet, met elkaar gepraat en geluisterd naar de bijdrage van anderen. Er werd een gedicht gelezen, liederen werden voorgedragen door groot en klein, verhalen verteld, gitaar gespeeld. In een gezellig samen is het licht van kerst gevierd, bezongen en vorm gegeven.

Zo veel mensen hebben dit mogelijk gemaakt! wel 26 als ik me niet vergis….

Dank je wel: Rien, Jan, Ko en Gerard voor de voorbereidingen van de zaal het zetten en versieren van de kerstboom en het ook weer opruimen van alles en voor de kaarsen in de ramen. Jeanne, Ellie, Nellie voor de aankleding van de tafels. De Oranjevereniging voor het uitlenen van de tafels en de hotpots. Tiny, Janus en Petra de Reijger voor het uitlenen van servies en glaswerk, het brengen, ophalen en afwassen daarvan. Bert en Lian voor de heerlijke soep - ook de vegetarische die op het laatst nog werd gemaakt. Chris en Kees voor het broodjes smeren en de geweldige baksels tijdens  koffie en thee.  Nathalie voor de heerlijke toetjes. Els voor de kerststukken vooraan in de kerk, Nellie voor de 8 kerststukken op de tafels. Laura, Evelien en Anja voor de voorbereiding, het tafels  dekken, de bediening en niet te vergeten onze duizendpoot Henny voor de voorbereiding, bediening, soep roeren, uitserveren, orgelspelen. Floor voor het gitaarspel  bij binnenkomst en de begeleiding van Sam, Valerie en Willeke. Sam en Willeke, José en Mathilde voor de zang. Dick voor de gitaar begeleiding. Hannie voor het voorlezen van het mooie gedicht. Henny en Jan voor orgelspel en cornet.

Dank je wel aan  alle mensen die gekomen zijn om dit samenzijn van zo velen tot een warme ontmoeting in het licht van de kerst mogelijk te maken (en aangevuld door redactie: en natuurlijk een hartelijk dank voor Angelique, als organisator, kartrekker, uitvoerder, enthousiaste promotor van deze middag! Mochten we u nu vergeten zijn in dit lijstje: sorry! en hartelijk welkom 25 januari op de ‘dank je wel middag’ dan zetten we u daar alsnog in het zonnetje!)

Vanuit de kerkenraad:

Iedere maand willen we een ander diaconaal project centraal stellen voor de diaconale collecten. Via het kerkblad zullen we telkens iets meer over deze projecten vertellen. Soms kan het gebeuren dat er een collecte voor noodhulp tussendoor komt. Dit geven wij dan in de dienst duidelijk aan.

In februari collecteren we voor Bangladesh. Bijna jaarlijks tijdens de moesson treden de rivieren buiten hun oevers. Een ramp maar ook een zegen omdat het rivierwater zorgt voor vruchtbaar land. De klimaatverandering heeft tot gevolg dat de overstromingen talrijker, heftiger en meer onberekenbaar zullen worden. Een goede voorbereiding is enorm belangrijk. Kerk in Actie steunt medewerkers van lokale partnerorganisaties in trainingen rampenpreventie. Natuurrampen zijn niet te voorkomen maar door goed voorbereid te zijn kunnen gevolgen beperkt worden. Als kerkenraad bevelen wij deze collectes van harte bij u aan!

Zingen!

Tijdens de kerstmaaltijd klonk de zucht dat men de gezelligheid van het koor, het samen zingen mist. U weet ondertussen dat ik van zingen houd. Tja, dat bij elkaar opgeteld maakt dat ik graag met u wil gaan zingen! Een koor wordt het niet, ik ben geen dirigent, maar samen met elkaar liederen oefenen die we in de eredienst kunnen zingen, als zanggroep of als ondersteuning van de gemeente, dat kunnen we samen wel voor elkaar krijgen!

Donderdagochtend 7 februari, aansluitend aan de koffieochtend wil ik om 11.00 uur graag met u kijken naar de mogelijkheden en uw wensen. Deze ochtend gaan we naast een min of meer bekend lied, ook een onbekend lied (éénstemmig) oefenen voor de eredienst van zondag 10 februari. Dan kunnen we ook met elkaar in gesprek over de mogelijkheden die wij zien om al zingend elkaar te ontmoeten. Welkom! Vanaf 9.45 staat de koffie klaar, en om 11.00 uur, aansluitend op de koffieochtend gaan we zingen (tot 11.45).

Hartelijke groet Mathilde Meulensteen

 

terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.