PKN
Hervormde Kerk
 
kerkwijzer nummer 11 kerkwijzer nummer 11

kerkdiensten Oudelande

 • Zondag 27 oktober Aanvang 10.00 uur. Bevrijding van Zeeland in het  bevrijdingsmuseum in de noodkerk van Ellewoutsdijk te Nieuiwdorp.
 • Zondag 3 november Aanvang 10.00 uur, ds. L de Kam
 • Zondag 10 november Aanvang 10.00 uur, Lekenpreek, Mevr. A. van der Schraaf
 • Zondag 17 november Aanvang 10.00 uur, Dhr. A. SlabbenkoornJarigen in de maand november:

16-11 Mevr.T.C. de Vrieze, Lindestraat.

Een fijne verjaardag toegewenst !

 

Collecten in september

 • Diaconie   € 73,35
 • Diaconie zendingscollecte €16,95
 • Kerkrentmeesters € 130,70
 • Extra kerkrentmeesters  € 18,15
 • Verjaardagsbusje 3e kwartaal  € 109,20

Alle gevers hartelijk dank !

 

Pastoraat

Wat is het mooi om voorzichtig weer positieve berichten terug te horen. Het geeft moed als men ervaart dat men weer een rondje door de tuin kan maken of even bij het biljarten aanwezig kan zijn. Sterkte en Gods nabijheid wensen wij diegene toe wie zo een weg moet zoeken door het leven. 

U krijgt allemaal de hartelijke groeten van Jan Wieckardt. Heel langzaam knapt hij een klein beetje op van zijn val. Maar het gaat erg langzaam en zal echt nog veel tijd en oefenen kosten om zijn krachten weer op te bouwen. Zijn adres kunt u opvragen bij Mathilde Meulensteen.
Ook Jan wens ik vanaf deze plek sterkte, moed en Gods zegen toe!
 

Uit de kerkenraad: 

Op 1 oktober is er een kerkenraad geweest. Alle kerkenraadsleden waren aanwezig. Een aantal punten die daar passeerden zijn:

 • de stenen in de gedenktuin staan weer overeind. Er komt een bordje bij te staan om de namen van deze oud-Oudelandenaren niet te vergeten.
 • Jan Wieckardt heeft nog steeds veel last van zijn val, en hij loopt nog steeds erg moeilijk. Alle belangstelling voor hem is welkom en zal hem zeker opbeuren. Op 25 september was er een bijeenkomst voor alle ambtsdragers van Rond de Zwake. Thema was: hoe wil je dorpskerk zijn? De kerk is immers van iedereen? Hoe wil je de kerk middelpunt laten zijn voor het dorp? Hoe betrek je anderen bij de kerk: wie zou je uit het dorp willen uitnodigen om daar het gesprek over aan te gaan? Hoe stel je de kerk open voor anderen? Als je daarover ook mee wil denken, graag! Meld je dan bij Mathilde Meulensteen.
 • De toedeling van diaconaal geld voor de goede doelen van dit jaar zijn vastgesteld. Ieder krijgt €500,=:
  • Els van Teylingen
  • Stichting Vluchtelingen
  • Leger des Heils (schuldhulppreventie en begeleiding)
  • Ondergrondse kerk

Bijzondere diensten

 

 • 27 oktober: deze ochtend zal er in de museumkerk in Nieuwdorp stil worden gestaan bij de bevrijding van Zuid-Beveland. Het wordt een heel bijzondere dienst rondom vrede en vrijheid. De kerk op Oudelande zal deze ochtend gesloten zijn zodat iedereen in de gelegenheid is om deze dienst mee te vieren. Voorganger is Mathilde Meulensteen.
 • 10 november: Preek van de Leek. Deze ochtend zal Angelique van der Schraaf als Leek de dienst verzorgen. Hoe verbindt zij haar passie, haar leven met Gods woord. Zij neemt ons mee in het thema: Ik zie het licht in jou…..
 • 24 november: Gedachtenisdienst waarbij we met elkaar gedenken van wie we afscheid hebben moeten nemen, wie overleden zijn.   

Koffie in de kerk:

De koffie staat iedere veertien dagen weer klaar in de kerk en dit keer in de consistorie ( tot eind maart 2020 om de stookkosten hanteerbaar te houden). De kerkdeur staat als vanouds weer open en dan door de kerk lopen naar de consistorie. De koffieochtenden zijn: 7 en 21 november, 5 en 19 december 2019.
 

Kerstengelen: 

De kerstengelen gaan weer vliegen in de weken voor kerst. Een kerstengel krijgt een adres op het dorp met daarbij de vraag om in de weken voor kerst iedere week (anoniem) daar iets zichtbaar te maken dat deze persoon gezien, en niet vergeten wordt. Dat in de donkere tijden er altijd lichtpunten van hoop zijn. 

Wie wil kerstengel zijn? Wie heeft adressen waar een kerstengel naar toe zou kunnen vliegen? U kunt dit doorgeven aan Heleen van der Brugge of Mathilde Meulensteen. 

 

Toveren met lappen voor een goed doel:

In het dorpshuis is een aantal dames gestart met toveren met lappen van restjes stof die over zijn bij 1001  tafelkleden. We maken daar van alles van zoals tassen, lopers, zadeldekjes en vlaggetjes. Dit willen we verkopen ten behoeve van het goede doel: International Justice Mission (IJM), die de strijd voert tegen moderne slavernij. Zij werken samen met lokale autoriteiten om slachtoffers te bevrijden van geweld. Daders te laten berechten de levens van slachtoffers te herstellen. 

Wij willen voor de kerst in de kerk een aantal producten die we gemaakt hebben verkopen voor dit doel. Meer informatie via Angelique van der Schraaf.


Operatie Vitality

Het was bitterkoud, 
dikke mist op 26 oktober. 
De Schotten trotseerden
het duister, de Schelde.


Onze bevrijders:
zij vochten en wonnen,
verloren hun leven.
Onze brengers van vrede.


Laat ons nu gedenken
75 jaar later, museumkerk,
hoe Hij hun leidde om
onze vrijheid te schenken.

 

AS

terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.