PKN
Hervormde Kerk
 
kerkwijzer nr. 12 kerkwijzer nr. 12

Kerkdiensten Oudelande:

 • Zondag 24 november: Aanvang 10.00 uur,Mevr. M. Meulensteen. Laatste zondag kerkelijk jaar. Wij herdenken de overledenen. Koffie na de dienst. Extra collecte kerkrentmeesters.
 • Zondag 1 december Aanvang 10.00 uur eerste advent, Dhr. H. ten Klooster
 • Zondag 8 december:  Aanvang 10.00 uur tweede advent. Mevr. M. Meulensteen m.m.v. Kerstkoor De Bevelanden, Borssele. Koffie na de dienst
 • Zondag15 december: Aanvang 10.00 uur derde advent Federatiedienst  Nisse, viering Avondmaal, kerk Oudelande dicht.


Jarigen in de maand december:

 • 15 Dec Mevr. P. de Beste-Blok, Vanderbijlparkstraat
 • 29 Dec. Dhr. A.J.W. Kostanje, Lindestraat

Een fijne verjaardag toegewenst!

 

Collecten in oktober:

 • Diaconie  € 37,10
 • Kerkrentmeesters  € 58,50
 • Extra kerkrentmeesters € 15,50


Dankdagcollecte:

Eind november krijgt u de brief voor de dankdagcollecte in de bus. Van harte bij u aanbevolen.
 

Vanuit de kerkenraad:

Als kerkenraad zijn we met plezier bezig met van alles en nog wat. De kerstengelen die weer gaan vliegen in de adventsperiode. De kastjes hangen in de keuken van de kerk, dit maakt dat al kopjes nu netjes op te ruimen zijn, fijn!
Rondom de gebouwen zijn we in gesprek wat er gebeuren ‘moet en kan’ mbt groter onderhoud en hoe we dit graag zouden willen.
In de komende periode is er weer een federatiekerkenraad gepland. Rien en Angelique vertegenwoordigen Oudelande hier namens de kerkenraad.

Er wordt ondertussen hard gezocht naar organisten die tijdens de eredienst willen spelen (incidenteel en/of volgens rooster). Mocht u nog iemand weten dan horen wij dit graag.

Met heel veel plezier hebben we als kerkenraad ruimte gegeven aan een‘Preek van de Leek’. Wat was het bijzonder om Angelique van der Schraaf, te horen. Hoe zij haar eigen verhaal van leven verbindt met Licht, Gods Licht dat door de duisternis heen breekt en in ieder mens zichtbaar is. Ik heb er zelf van genoten om zo tijdens de voorbereiding in gesprek met Angelique als meelezer en vraagbaak er te kunnen zijn. Ik vond het heel bijzonder en leuk om zo om een hele andere manier bij een eredienst betrokken te zijn. Er komt zeker een vervolg op de Preek van de Leek!
 

Kerstmaaltijd: vrijdag 13 december van 17.00-20.00

Samen eten, samen vieren. Vorig jaar hebben we met jong en oud uit Oudelande en Baarland samen de kerstmaaltijd gevierd. Vrijdag 13 december van 17.00-20.00 uur bent u van harte welkom in de kerk. Zou u zich willen opgeven?  En zelf ook willen bijdragen met iets moois, leuks of praktisch? Er wordt momenteel hard nagedacht over de invulling van deze maaltijd. Dit hoort u nog!

U kunt zich opgeven bij Rien van Hekken of Angelique van der Schraaf.


Pastoraat:

Verschillende mensen knappen op, de één wat sneller als een ander. Het is net als het met het weer: herfstbuien die voor somber weer kunnen zorgen maar waar dan opeens een zonnestraal tussendoor komt die de herfstkleuren laat schitteren. Zo zijn er die lichtpunten als zonnestralen af en toe opeens zichtbaar. Bij Jan Wieckardt wil het lopen nog niet, maar de pijn is wel minder.
Jet Storm is geboren! Zaterdag 9 november is Jet, dochter van Laura Storm geboren. Gefeliciteerd met je mooie gezonde dochter! Tot de laatste maand heb je nog de kerkwijzer rondgebracht, maar nu heb je je taak teruggegeven. Dank je wel voor 9 jaar lang trouw de kerkwijzer bezorgen!

 

Lectio Divina (de bijbel al luisterend lezen):

Dit is een mooie manier van samen de bijbel lezen: met elkaar hardop de bijbeltekst lezen, zo dat je de woorden kan ‘proeven’. Je overweegt de tekst in je zelf, je onderzoekt welke kernwoorden erin klinken en hoe deze bij jou binnenkomen. Zo lees en overdenk je met elkaar de gekozen bijbeltekst en deel je hoe deze tekst jou aanspreekt. Er staan twee avonden gepland in Nieuwdorp. Wie doet er mee?

Plaats: Nieuwdorp: 19 november, 17 december van 20.00 uur tot 21.00 uur. Graag even laten weten als u mee wil doen.

 

Koffiochtend in de kerk:

De koffieochtenden gaan gewoon door, maar dan tot 1 april in de consistorie. Ondanks regen wandelen er altijd wel een paar mensen binnen. We genieten ervan als er wat meer mensen aan zouden schuiven. wie doet er mee? tussen 9.45 en 11.00 staan koffie en thee klaar op: 21 november, 5 en 19 december. Welkom!

 

Bij de diensten:

 • 24 november is het gedachtenisdienst. In deze dienst noemen wij de namen van wie afgelopen jaar zijn overleden.
 • 8 december levert het Bevelands Kerstkoor al zingend een aandeel aan de eredienst.
 • 15 december is er een gezamenlijke federatiedienst in Nisse.

Eén van de liederen die we deze weken zeker met elkaar zullen zingen, en die aansluit bij de preek van de leek is lied 444:  Nu daagt het in het oosten:


De zonne, voor wier stralen
het nachtelijke duister zwicht,
en die zal zegepralen,
is Christus, ‘t eeuwig licht!

 

Reeds daagt het in het oosten
het licht schijnt overal:
Hij komt de volken troosten,
die eeuwig heersen zal.

 

Hartelijke groet, 

Mathilde Meulensteen

terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.