PKN
Hervormde Kerk
 
kerkwijzer 12 kerkwijzer 12

Kerkdiensten Oudelande.

Zondag 25 november 10.00 uur

Dhr. A. Slabbekoorn, extra collecte kerkrentmeesters

Zondag 2 december 1e advent 10.00 uur

ds.L. de Kam

Zondag 9 december 2e advent 10.00 uur

Mevr. M.Meulensteen, met medewerking "Bevelandskerstkoor" koffie na de
dienst.

Zondag 16 december 3e advent 10.00 uur

Mevr.E.Reijnhoudt-Kaland


Jarigen in de maand december:5-12 Mevr. J.P. de Jonge, Kruipuitsedijk

15-12 Mevr. P. de Beste-Blok, v.d. Bijlparkstraat

29-12 Dhr. A.J.W. Korstanje, LindestraatAllen een fijne verjaardag toegewenst!


Collectes in de maand oktober
  • Diaconie    € 80,20
  • Kerkrentmeesters   € 108,10
  • Extra collecte kerkrentmeesters € 17,80


Vanuit de kerkenraad, 
Het is al even geleden maar met plezier kijken we terug op het Oogstfeest en open Monumentendag. Het waren twee mooie dagen waar mensen konden genieten van de schilderijen in de kerk, de kerk als gebouw en de mogelijkheid om gewoon eens binnen te lopen. Ook op donderdagochtend is de kerk tegenwoordig weer open. 
We zijn in oktober weer begonnen met een wekelijkse koffieochtend. Vanaf 9.45 tot 11.00 uur staat de koffie iedere donderdagochtend klaar. Tot nu toe zitten we vaak met 7 of 8 mensen uit het dorp samen aan de koffie. Soms komt er een gast van buiten het dorp binnen wandelen. We zijn nog op zoek naar gastheren/gastvrouwen die de koffie willen zetten zodat iedereen 1 x per 4 of 5 weken aan de beurt is. 
Voor de zomer hebben we het in de kerkenraad gehad over de eredienst. Éen van de plannen is om met een aantal mensen als ad-hoc groepje af en toe ter voorbereiding op de eredienst de nieuwe / moeilijke liederen te oefenen zodat het dan op zondag in de eredienst makkelijker zingt. Dit geeft mij de gelegenheid om ook onbekende liederen een plek te geven in de eredienst. In januari gaan we dit in de praktijk uitproberen. Ook zal er in het voorjaar 1 of meerdere diensten zijn met een andere invulling. Ook hierover in januari meer.   
Mbt het onderhoud van de kerk: de bliksemafleiders zijn gecontroleerd en goed bevonden.  Er wordt nagedacht over een tekstbord bij de gedenktuin en de steen die er ligt zal binnenkort netjes neergezet worden. 
En voor op de kalender: volgend jaar is er op 19 mei 2019 een openluchtdienst in de koffietuin. In overleg met de kerk van Driewegen/ Ellewoutsdijk / Ovezande willen we hier een jaarlijks gebeuren van maken. Het ene jaar als federatiedienst, het andere jaar samen met hen. Tot zover de informatie uit de kerkenraad.


Kerstmaaltijd voor iedereen! 
Deze kerstmaaltijd staat gepland voor zaterdag 15 december. Dit jaar willen we u allemáál uitnodigen voor deze maaltijd! Iedereen uit Oudelande en Baarland die deze middag wil aansluiten is welkom. We zijn nog bezig met de invulling van de middag. Een verhaal, lied en kaarslicht zal er zeker zijn. Als u nog mooie suggesties heeft voor de verdere invulling dan horen wij dit graag! We zijn nog op zoek naar een paar helpende handen bij de inrichting en versiering van de kerkzaal.
Bij deze: u bent uitgenodigd en van harte welkom. We horen graag of u komt, u kunt zich opgeven bij Mathilde Meulensteen (0612380933) of Angelique van der Schraaf  aaaschraaf@zeelandnet.nl
Vanaf 16.00 uur bent u van harte welkom, om 16.30 uur klinkt het welkomstwoord. 


Omzien naar elkaar
Wat doet het goed dat u mij weet te vinden met vragen die uzelf aan gaan, maar ook om mij te wijzen op waar mijn hulp wel eens gewenst kan zijn. Dank daarvoor! Het is mooi dat de moeilijke én de mooie verhalen zo gedeeld kunnen worden in het licht van Christus. Ik hoor wel eens de opmerking: ik zal snel weer eens langs gaan…. Ik wil u uitnodigen om deze belofte ook waar te maken deze maand. Voor de één is dit een hele drukke volle maand met mooie afspraken, maar voor verschillende mensen uit het dorp is juist deze decembermaand een moeilijke maand, vol eenzaamheid, verdriet en gemis. Zou u, door uw bezoekje, gewoon maar even, er willen zijn voor die ander? Zoek elkaar op voor een kop koffie, neem elkaar mee naar de koffieochtend. Of ben er als kerstengel!


Kerstengelen. 
Er gaan weer kerstengelen vliegen! de afgelopen jaren is er een mooie
traditie ontstaan in de adventsperiode. In deze vier weken voor kerst vliegen er kerstengelen door het dorp en zij laten een berichtje achter op verschillende adressen. Om zo, vanuit de kerk / vanuit de gemeenschap die ander te laten weten dat hij/zij niet vergeten is, om die ander een hart onder de riem te steken als het leven ingewikkeld is, om zo al vliegend een klein stukje van het kerstevangelie zichtbaar te laten worden, om het licht van Christus aan elkaar door te geven. Dat kunnen we niet alleen, wél samen:
'Wij zijn engelen met slechts 1 vleugel.
Wij kunnen alleen vliegen als we elkaar vasthouden.'


De engelen vliegen anoniem door het dorp. Als u kerstengel wilt zijn, of
iemand weet waar de kerstengel heen kan vliegen dan hoor ik het graag.


Vooruitzicht vast naar kerstochtend: Laat er licht zijn! 
Dat is het thema op kerstochtend. Deze ochtend mmv koor The Key Singers, Henny Storm achter het orgel, Jan Wieckardt op Cornet en onze kerkelijk werker Mathilde Meulensteen.


Bijbels dagboekje 
De kerkenraad wil graag voor ieder die dit wil een bijbelsdagboekje bestellen. De afgelopen jaren werd deze bij iedereen vanaf een bepaalde leeftijd thuis bezorgd. Nu willen we graag iedereen de gelegenheid geven om het boekje ‘Dag in Dag uit’ te gebruiken. Zou u bij Tiny de Reijger of bij ondergetekende kenbaar willen maken dat u graag een bijbelsdagboekje ontvangt? Dan komen wij die bij u thuis brengen.  


Thema avond pastoraat 
Tijdens een avond voor pastoraat voor alle kerken uit de Zak van Zuid-Beveland sloten we de avond af met een ‘gebed om stilte’ uit het Ouderlingenblad van mw. Hoeve-de Waard. Een gebed dat diep raakte en aansloot op de gesprekken. Graag deel ik dit gebed ook via deze weg met u. 


Hartelijke groet, Mathilde Meulensteen 


Gebed om Stilte
Vanuit de drukte van vandaag,
de zorgen in mijn hart,
de onrust in mijn lijf,
de chaos in mijn hoofd, 
komt ik tot U.


Ik verlang naar stilte,
naar rust en ruimte.
Ik wil me koesteren in uw liefde,
opademen in uw nabijheid.
Mij veilig voelen in uw geborgenheid.


Adem mij open, 
kom met uw liefde,
die vertrouwen schenkt,
hoop geeft,
verlicht en verruimt.


Zodat ik 
vrede in mijn hart voel,
ruimte in mijn hoofd,
rust in mijn lijf.
Zodat ik 
op krachten kom,
kan leven,
volop


Amen
 
terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.