PKN
Hervormde Kerk
 
kerkwijzer nummer 3 kerkwijzer nummer 3

 

Kerkdiensten Oudelande:

 • Zondag 17-2  10.00 uur, Mevr. E. Reijnhoudt-Kaland
 • Zondag 24-2 10.00 uur, ds. K. van der Jagt, extra collecte kerkrentmeesters
 • Zondag  3-3  10.00 uur, Gezamenlijke dienst in Driewegen, federatiedienst. kerk dicht
 • Zondag 10-3  10.00 uur, Dhr. H. ten KloosterJarigen in de maand maart:

 • 1-3 Mevr.     M.M.M. van 't Veer-Koeman, Wildemanshoekseweg
 • 7-3 Dhr.       M.K. van't Veer, Wildemanshoekseweg
 • 8-3 Mevr.     E.P.A. den Herder-Harthoorn, Burg. van Lierestraat
 • 13-3 Dhr.     P. Wagenaar, Vijfzooweg

Wij wensen alle jarigen een fijne verjaardag toe.

Collecten januari

 • Diaconie  € 48,35
 • Kerkrentmeesters €100,10
 • Extra collecte kerkrentmeesters € 33,50


Mathilde Meulensteen maakt pas op de plaats

Ik ben een paar weken niet beschikbaar als kerkelijk werker. Net nu het leven privé weer op de rails staat en alles goed geregeld is rondom mijn nieuwe baan, staat alles opnieuw op zijn kop.  Op pijnklachten die ik heb is de uitslag gekomen dat ik artrose heb, in de volksmond: slijtage / kraakbeen dat tussen de wervels steeds dunner wordt. Daar is op zich prima mee te leven.

Ik heb echter roofbouw op mijn eigen lijf gepleegd door steeds door te blijven gaan. Nu is het de tijd om een stevige pas op de plaats te maken, mijn lijf enerzijds rust te gunnen, anderzijds door middel van therapie alles weer los te krijgen en nieuwe manieren van bewegen aan te leren en enkele aanpassingen te organiseren.

Mathilde Meulensteen


Vanuit de kerkenraad

Op de kerkenraad van 29 januari 2019 hebben we het moeten doen zonder onzer kerkelijk werker Mathilde Meulensteen. Er is een aantal belangrijke punten  besproken:

 • Mathilde blijft tot eind maart niet beschikbaar. We hebben voor haar preekbeurten vervangers gevonden. Let op de afkondigingen in de kerk, de kerkwijzer en de website die weer actueel is wie er de zondagen zal preken.
 • De  wekelijkse koffie in de kerk die we iedere week op donderdag hielden, zal vanaf 14 februari  met een frequentie van 1 x 14 dagen worden gehouden. Niet omdat het geen succes is, maar omdat het met alle andere activiteiten in het dorp te veel wordt. Iedereen is dan van harte welkom! Als we koffie, thee schenken met wat lekkers erbij, staat voor de kerk het welkomstbord ”kerk open”.
 • Tussen 4 en 15 maart zullen er weer graven worden geruimd op het kerkhof. De stenen zullen weer rond de kerk worden geplaatst, tenzij de familie dit niet wil. De gemeente en de kerkrentmeester regelen dit alles.
 • Er ligt een concept-protocol klaar dat we als kerk moeten hebben vanuit de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De tekst zal op de jaarvergadering op 12 mei ter goedkeuring van de gemeente liggen.
 • Er zijn weer brieven met acceptgirokaarten rondgedeeld vanuit de Kerkbalans. Ook zijn er dit jaar voor niet-kerkleden brieven in de bus gestopt om te vragen om bijdragen voor het onderhoud van de kerk. En met succes! Vanuit de niet-kerkleden is al een aantal giften binnen gekomen. Hopelijk blijft ook u de kerk gul ondersteunen!  We hebben elkaar hard nodig…..

Dank je wel  vrijwilligers

Op Vrijdag  25 januari was er om 3 uur een high tea uurtje voor alle vrijwilligers van de kerk. We werden verwelkomt door Angelique van de Schraaf en Mathilde Meulensteen.

We zagen een super mooi gedekte tafel gevuld met heerlijke taartjes, cakejes, koekjes, koffie, thee.  Daar hebben we van genoten. En daarna zoutjes met een glaasje sap, wijn, of een advocaatje.  Gezellig kletsen met z’n allen. Met als dankjewel een mee-naar-huis-neem-kadootje: een potje narcissen. Daar kunnen we nog lang van genieten met z’n allen, eerst binnen en daarna buiten na het planten van de bolletjes, in de tuin.

Dank je wel Angelique en Mathilde voor het voorbereiden van deze middag en ook voor het vele werk wat jullie verzet hebben in 2018.

 

Henny Storm.
 

Veertig dagentijd: een nieuwe start maken

Het Paasfeest is het grootste feest van het liturgische jaar. Wij vieren met Pasen dat Jezus niet meer dood is maar leeft! Hij heeft de dood overwonnen. Veel christenen gebruiken de periode voor Pasen (veertig dagen lang) om alleen, of als gezin en/of  kerkelijke gemeenschap stil te staan bij wat Christus voor ons gedaan heeft. En wij vieren op Oudelande deze tijd mee in de diensten, de collectes de overdenkingen.

Op 6 maart 2019 start weer de 40 dagentijd. Thema voor dit jaar is “ een nieuw begin”. In de 40 dagentijd voor Pasen leven we immers toe naar het feest van een nieuw begin. Jezus’ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken. En dat we Zijn liefde mogen delen met anderen.

Opnieuw beginnen is niet altijd makkelijk. Daarom willen we dit jaar ons inzetten om mensen nieuwe hoop en kracht te bieden en een nieuw begin te maken.

 

zomaar op een donderdag

 

“kerk open” staat er op het bord
’t is buiten koud en guur. Binnen warm
“kom je op de koffie mannen van de Betho?”
er is koffie en ook iets lekkers
“ fijn als je ook  komt”!

Alle jassen, laarzen handschoen uit
Koude, dampende lijven, open ogen
ze genieten
van de warmte, de zorg,koffie en taart.
Welkom in de kerk, mannen van de Betho.

Een rode boerenzakdoek
poetst de druipende neus
Rode handen van de kou warmen zich
aan de mok
en gretig eten ze van de taart met room
een vertellen hun verhaal.

En luisteren naar ons verhaal
van samenkomen, delen en troosten
lachen en genieten
“ welkom in de kerk,
elke donderdag weer”

AS

 

terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.