PKN
Hervormde Kerk
 
de kerkwijzer nummer 7 de kerkwijzer nummer 7

kerkwijzer 5 juli -  15 augustus

Kerkdiensten Oudelande

  • Zondag 5 juli Aanvang 10.00 uur, Mevr. M. Meulensteen, Diaconie collecte voor binnenlands diaconaat voor armoede kinderen in nederland
  • Zondag 12 juli Aanvang 10.00 uur, Mevr. E. Reijnhoudt-Kaland
  • Zondag 19 juli Aanvang 10.00 uur, ds. K. van der Jagt
  • Zondag 26 juli Aanvang 10.00 uur, ds.M. Bakema , extra collecte kerkrentmeesters
  • Zondag 2 augustus Aanvang 10.00 uur, Mevr.A.Datema
  • Zondag 9 augutus Aanvang 10.00 uur, Mevr.M.Meulensteen

Jarigen in de maand juli:

  • 12 juli Mevr. M.N.K. Jansens-Goedegebuure, Doelstraat

Een fijne verjaardag  toegewenst!

 

Wat doet het goed om elkaar in de kerk weer te kunnen ontmoeten. Het is wennen aan alle afstand en alles wat anders is en tegelijk is het gewoon goed om samen te kunnen bidden / lezen / stil te zijn / ontmoeten / luisteren naar Gods woord. Het blijft toch bijzonder om in de kerk, ‘waar nog de wolk gebeden hangt van wie ons zijn voorgegaan’, samen te komen, dat is voor mij niet te vergelijken met thuis je bijbel of liedboek open te slaan en te lezen.

Het is voor mij zoeken hoe het bezoekwerk vorm te geven. De één heeft graag dat ik langs kom, een ander liever niet. Ik hoor het graag als u bezoek wil. En als u nu ziet dat het morgen mooi weer wordt, mag u ook vandaag bellen of ik toevallig tijd heb om morgen in de tuin langs te komen! Het zal niet altijd kunnen, maar verrassend vaak ook wel.

Ik heb nog een aantal teksten liggen die ik mee wil brengen in de dienst. Nu de liturgie anders is zonder het zingen geeft dit ook een nieuwe ruimte om de liturgie anders in te vullen. Van gesproken responsies, gitaar en orgel, cd-muziek. Als u nog ideeën of wensen heeft of zelf iets wil inbrengen in de eredienst, dan horen wij dit als kerkenraad graag. En al bladerend in het liedboek kom ik iedere keer opnieuw teksten tegen die we eigenlijk nooit zingen omdat het ingewikkeld zingt, maar die nu al lezend mij (ons) een weg wijzen:

lied 697:

Kom Schepper, Geest Jij die de dag verlicht,
ons hart weer warmt.
Wij loven je om het vuur in onze ziel,
de passie en de pijn.
Wij loven je om verlangen dat weerklinkt.
Met wind in de haren en zon in de rug
ligt het land voor ons open.
Met Jou aan mijn zij, met Jou op mijn pad
geen kwaad zal ik duchten want Jij bent nabij.

Ik wens u een mooie zomer, hoe anders het ook zal zijn, met de wind in de haren en zon in de rug. Een zomer met mooie gesprekken en tijd voor elkaar. En voor wie het een drukke tijd is: ik wens u mooie gesprekken en tijd voor elkaar toe tussen al het harde werken!

Zelf heb ik vakantie van 11 juli tot en met 2 augustus. De kerkenraad weet wie mij vervangt.

hartelijke groet,

Mathilde Meulensteen

Pastoraat:

Mevrouw Wagenaar van de Vijfzooweg heeft haar been gebroken. Ook vanaf deze plek wensen we u samen met uw man sterkte en een spoedig herstel!

 

 

terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.