PKN
Hervormde Kerk
 
de kerkwijzer nummer 6 de kerkwijzer nummer 6

 

Erediensten Oudelande

  • Zondag 7 juni,10.00 uur, Mevr. E. Reijnhoudt-Kaland
  • Zondag 14 juni, 10.00 uur, Mevr. M. Meulensteen
  • Zondag 21 juni , 10.00 uur, ds. K. van der Jagt, diaconie collecteWerelddiaconaat: Opvang en hulp voor ontheemden in Columbia
  • Zondag 28 juni 10.00 uur, Mevr. N. Roggenband, extra collecte kerkrentmeesters

De jarigen in de maand juni:

  • 2  juni Dhr. K. Visser, Lindestraat
  • 10 juni Dhr. M. den Herder, Burg. van Lierestraat

Namens ons allen een fijne verjaardag gewenst.


Post naar de Hemel

Daar rij je dan op Hemelvaartsdag door Oudelande , zomaar voor een tochtje de Zak van
Zuid Beveland of: “ik ben hier gewoon, ik moet hier zijn, hier is mijn huis”.
En dan zie je ineens een sandwich -bord , met een aanbieding bij de kerk, eens zien wat dat geeft,  "POST NAAR DE HEMEL", en een geweldig veldboeket met een mooie grote florale
bijdrage uit de tuin van Heleen.  Je denkt na en kijkt nogmaals rond en ziet dat de brievenbus
van de kerk is omgedoopt tot Cloud-post -bus. En je ziet daar een tafeltje met 2 stoelen uit de kerk staan, op de tafel liggen verschillende kaarten waar men kan schrijven wat je vindt
van deze corona- tijd, over wat het met je doet, ervaar je het als een last of als een omslag
naar een ander leven. Welke kaart zoek ik uit: die met Sterkte of Succes , die Afrikaanse
dames , Zeeuwse landschap of gewoon een blanco briefje en waar schrijf ik dan over de liefde, de kwaadheid, mijn kids, de ouderen….En vooral: “waarom wil ik dit?” Misschien ga je ook niets schrijven, maar je ziet dat het hek van de kerk open staat en je vraagt je af “mag ik hier naar binnen?” Ja het hek van de kerk staat altijd open voor iedereen.

Dan is het moment om de brievenbus te openen , en dan heb je de sleutel niet, even onvindbaar. Of is het voorbestemd om wat je wilt schrijven aan het GROTE over te laten en dat je al blij kunt zijn, dat je het in vrijheid mag denken, schrijven en zelfs kan zeggen. En dat het niet vanzelf is dat iedereen zomaar een sleutel van de brievenbus heeft, en dat de post gewoon, boven, in de HEMEL komt, zonder oordeel van beneden.

Want onze brievenbus stond nu extra in de schijnwerper omdat iedereen mee mag en kan denken van wat gaat er gebeuren, hoe gaat mijn nieuwe normaal eruit zien, wat mag ik verwachten, hoe simpel is het nog, hoe kunnen we elkaar nog vast houden, is dan die éne kus de echte liefde, ga ik dat risico aan, maar deze vragen moeten we zelf gaan beantwoorden ..

WAT DE TOEKOMST BRENGE MOGE

Vanuit de Kerkenraad.

Wij hebben de afgelopen periode als kerkenraad via mail en telefoon contact gehouden en uiteindelijk 19 mei voor het eerst weer elkaar ontmoet voor een vergadering met anderhalve meter afstand. Eén van de grote thema’s was natuurlijk de vraag wanneer we elkaar weer kunnen ontmoeten in de eredienst. Als kerkenraad kiezen we ervoor om de adviezen van het RIVM en de landelijke kerk op te volgen. Vanaf juni gaan de kerkdeuren weer open voor de eredienst. Hier zijn we erg blij mee. We zijn nog bezig om een protocol uit te werken en te kijken hoe we de stoelen in de kerk neer gaan zetten met anderhalve meter afstand. We kijken er naar uit om samen te vieren, ook al zal het anders zijn dan ons vertrouwd is.

Er wordt nog steeds veel met elkaar gebeld, er zijn engelen actief. Als kerkenraad zijn we blij dat het omzien naar elkaar in Oudelande zo vorm krijgt. 

Naast alle corona gerelateerde thema’s die we hebben besproken vind ik het fijn om u te melden dat alle handtekeningen gezet zijn en mijn contract per juni voor twee jaar verlengd is en ik de komende twee jaar in Oudelande en Nieuwdorp als kerkelijk werker werkzaam mag zijn. Ik ben hier erg blij mee, mijn hartelijke dank!

Het toegezegde bedrag voor de kerkbalans is ongeveer hetzelfde als vorig jaar. Daar zijn we enorm blij mee. De garage van de pastorie zal worden opgeknapt.

Met Pinksteren is er een online federatie viering vanuit Driewegen, zie hiervoor de gegevens bij Driewegen.


Pastoraat

Een bericht van overlijden. Op 7 mei is Rinus den Herder overleden. Hij woonde in het voormalig stationsgebouw. Een vriendelijke man, actief in de politiek en de vakbond. Hij was graag op zichzelf en vond het prima als ik een keer belde of langskwam maar hij was ook graag op zichzelf. Hij vond het prima zo achteraf met zijn lange oprijlaan. Hij had stapels tijdschriften om zich in te verdiepen en er was altijd wel iets om uit te zoeken. Al lang was Rinus beperkt in zijn doen en laten door lichamelijke klachten maar daar sprak hij weinig over. In kleine kring is de uitvaart geweest. Wij wensen via deze weg zijn familie, vrienden en kennissen veel sterkte en Gods nabijheid.

terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.