PKN
Hervormde Kerk
 
de kerkwijzer nummer 4 de kerkwijzer nummer 4

 

 

Kerkdiensten

  • Zondag 15 maart Aanvang 10.00uur, Ds.K.van der Jagt
  • Zondag 22 maart Aanvang 10.00 uur, Ds.G.Grootjans, collecte: Binnenlandsdiaconaat
  • Zondag 29 maart Aanvang 10.00 uur, Mevr.M.Meulensteen, extra collecte kerkrentmeesters
  • Zondag 5 april Aanvang 10.00 uur, Mevr.M.Meulensteen


Collectes in februari

  • Diaconie € 29,40
  • Avondmaalscollecte Clara hofje € 33,80
  • Collecte werelddiaconaat € 21,20
  • Kerkrentmeesters € 252,50


Onderweg naar Pasen.

Elders in deze kerkwijzer vindt u alle informatie over de diensten in de stille week. Deze diensten vieren we als federatie samen. Dit jaar zijn alle drie de diensten in de dorpen rondom ons. U bent van harte welkom om deze dagen samen mee ‘stil te worden’. Het is zo makkelijk om niet te gaan als de diensten elders zijn. Maar juist in deze week kan de kracht van samen zo voelbaar worden als we als geloofsgemeenschappen samen stil worden, samen vieren. Vraag eens om u heen wie gaat en rij met elkaar mee, dat geeft gelijk de gelegenheid om deze dagen samen te beleven!

 

Thema-avond:

Dinsdagavond 24 maart zou ik graag met u in gesprek willen hoe u aankijkt tegen Pasen, wat Pasen voor u betekent. Een avond ter verdieping én een avond om met elkaar in gesprek te gaan over Pasen, geloof, ongeloof, ervaren. Doe je mee? doet u mee?

tijd: 20.00 uur. Plaats: in de consistorie achter de kerk.

Informatie en aanmelden bij mij.

En er is nog een mooie avond, elders in dit blad vindt u de aankondiging voor een theateravond met Kees van der Zwaard in Nisse. Ik kan deze avond van harte bij u aanbevelen. Ik kan zelf altijd enorm genieten van zijn spel én de inhoud! Deze man weet op een briljante wijze moeilijke thema’s heel mooi en duidelijk neer te zetten.

 

Koffieochtenden in de kerk.

We zijn met elkaar aan het zoeken hoe we de koffieochtenden inhoud willen geven. Er zijn nu een paar mensen die iedere keer aanwezig zijn, maar zij ontmoeten elkaar voor een deel ook op andere momenten. Hoe krijgen we het voor elkaar dat er meer mensen aanhaken? Wat zien wij als doel van deze ochtenden en functioneert het ook op deze manier? Dat zijn vragen die we de komende periode oppakken. Ik zou het erg jammer vinden als we de ochtenden moeten stoppen vanwege een te klein aantal deelnemers. Heeft u nog ideeën of wensen voor deze ochtenden? ik hoor het graag!

26 Maart en 30 April is er een koffieochtend en staan koffie en thee klaar om 9.45 tot 11.00 uur. Welkom!

Hartelijke groet

Mathilde Meulensteen

 

Afscheid Jan Wieckardt: 23-02-2020 

Jan Wieckardt stopt als vaste organist na 57 jaar organist te zijn geweest in Oudelande. Naast organist heeft Jan ook jaren zijn koor begeleidt. Voor deze afscheidsdienst waren er naast de oude koorleden ook een aantal nieuwe leden opgetrommeld ter versterking. Het gelegenheidskoor zong nu éénmalig onder leiding van Jos Roelse. Wat een bevlogen man deze Jos. 3 keer oefenen met z’n allen, veel herhalen met sopranen, alten en mannen. Opnieuw en opnieuw tot hij tevreden was. Twee middagen ben ik bezig geweest om de begeleiding uit te vogelen. Maar wat klonk het goed als geheel! Mooie liederen uit het repertoir van vroeger: Groot is uw trouw o Heer, mijn Herder, en het mooie: Abba Vader, alles driestemmig.

Jan was tot tranen geroerd. Namens Jan mag ik u zeggen dat hij het een fantastische afscheidsdienst vondt. Hij heeft genoten. Hij vond het geweldig dat BrassBand Excelsior uit ‘s Heer Arendskerke olv. dhr Nelis speciaal voor hem met 20 man was gekomen. Zijn lievelingslied is Walzing Mathilda en ja, ik ben het met hem eens wat een ontzettend mooi lied. Een ook Max, Fenna en Angelique speelde mooie stukken. Iedereen kreeg van de kerkenraad mooi bloemen. Dank je wel!

Na de dienst kon iedereen Jan de hand schudden en was er koffie met als verrassing mini tompouce met de foto van Jan erop. Ze waren heerlijk!

Jan stopt,  maar de muziek gaat gewoon door, muziek stopt nooit. Zelfs buiten niet, de vogels blijven fluiten, ik hoor ze ook fluiten als ik in de kerk zit. De duiven roepen vrolijk op de takken van de boom naast de preekstoel: Jan, Muziek stopt nooit, ook in jouw leven zal de muziek altijd blijven klinken. Blijven toeteren Jan! Tot ziens Jan! Je bent altijd welkom, als je wil komen zingen koffie drinken en kletsen: bel en we komen je halen. We brengen je ook weer terug hoor!

groetjes van de ‘jonge organiste’ van 55 jaar

Henny Storm

Extra kerkeraadsvergadering:

Op 18 februari heeft een delegatie van de kerkenraad overleg gehad met het CCBB ( Foort Groenleer) over de verlenging van de aanstelling van onze kerkelijk werker, Mathilde Meulensteen op basis van onze financiën.  We hebben gesproken over de toekomst van de kerk van Oudelande in het kader van de federatie waar Oudelande deel van uit maakt. Het CCBB was gerustgesteld over het financiële perspectief na toelichting van de kerkenraad over de stand van zaken, en ziet mogelijkheden om de aanstelling van Mathilde te verlengen na 1-7-2020. Hier zijn wij erg blij mee. Hoe dit allemaal precies vorm en inhoud krijgt moet nog duidelijk worden. Dit zal zeker terspraken komen op de gemeentevergadering die we gepland hebben op zondag 19 april. In de volgende kerkwijzer over deze gemeentevergadering.

 

Op weg naar Pasen, wat betekent het voor jou?

 

Dat we in de veertigdagentijd

de weg vinden naar onszelf;
dat we onszelf vragen stellen als:
om welke dingen maken we ons druk:
waaraan geven we onze tijd en ons geld?

Dat we in de veertigdagentijd
de weg vinden naar anderen;
hoe komt het dat we met bepaalde mensen
niet uit de voeten kunnen;
hoe kunnen we van ons uit
een weg banen naar hen toe?

Eeuwige God,
maak ons leeg en open,
maak ons kwetsbaar en ontvankelijk;
vervul ons met Uw aanwezigheid.

 

Bronkerk Geloofsgemeenschap Bonifatius

 

terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.